 |
 |
::Moje Ulubione Przepisy:: Nasze Kulinarne pogadanki
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
NOCNAMARA
Hexulka

Dołączył: 05 Lut 2010
Posty: 613
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Poznań Płeć: czarownica
|
Wysłany: Pią 8:02, 12 Lut 2010 Temat postu: Papryka |
 |
|
Maria Wanda ............2008-02-17, 18:56
Papryka faszerowana kapustą
Zalewa jak na ogórki konserwowe
1 l wody, 1 łyżka soli,
2 łyżeczki kwasku
3 łyżki octu
¾ szkl. cukru zagotować.
Biała kapustę poszatkować sól marchew zetrzeć na tarce posolić, wycisnąć sok, nakładać w środek papryki ugnieść , ułożyć w słoikach zalać zalewą i pasteryzować 15 min
_________________
2008-02-27, 16:17
PAPRYKA Z CEBULĄ DO SŁOIKA
1,5 kg cebuli
1,5 kg papryki
5 ostrych papryczek
1 l winnego octu
2,5 szkl cukru
2 łyżki soli
Zagotować ocet, dodać cukier i sol, wymieszać. Dodać pokrojona w cienkie plasterki cebule i paprykę pokrojona w paseczki. Wszystko razem gotować 15 min. gorące nakładać do słoików, szybko zakręcić i odstawić do ostudzenia -> wtedy nie wymaga pasteryzowania
_________________
nora ..........2008-03-28, 21:50
PAPRYKA W SOSIE POMIDOROWYM
2 kg papryki
1 1/2 kg cebuli
sos:
2 przeciery pomidorowe w słoiczku
liść laurowy
parę ziaren pieprzu
i ziela angiel.
10 łyżek cukru
1 l wody
1 szkl. octu
1 szkl. oleju
Sos zagotować i do gorącego dać wcześniej pokrojone i nasolone:paprykę i cebulę
Dusić na małym ogniu do 1 godz,
Wkładać do słoików i pasteryzować ok. 10 min
Podczas duszenia trzeba sprawdzać czy papryka jest prawie miękka,wtedy jest dobra
-------------------------
Gość...........2008-03-28, 21:59
LECZO PAPRYKOWE DO SŁOIKA
1 KG PAPRYKI
20 DKG CEBULI
8 ŁYŻEK OLEJU
40 DKG POMIDORÓW CZERWONYCH
40 DKG KWAŚNYCH JABŁEK
SÓL
PIEPRZ
NATKA PIETRUSZKI
PAPRYKĘ POKROIĆ.
CEBULĘ TEŻ POKROIĆ I PODSMAŻYĆ NA OLEJU DODAĆ POKROJONĄ PAPRYKĘI ZNÓW PODDUSIĆ RAZEM,NASTĘPNIE DAĆ STARTE JABŁKA I POKROJONE POMIDORY.
WSZYSTKO LEKKO PODDUSIĆ PRZYPRAWIĆ SOLĄ I PIEPRZEM I MIELONĄ PAPRYKĄ.WSYPAĆ DO TEGO SPORO ZIELONEJ PIETRUSZKI.
WŁOŻYĆ DOSŁOIKÓW I PASTERYZOWAC 25 MIN
--------------------------
Ata ...........2008-05-02, 21:03
Miodowa papryka - przepyszna: przepis Hichotki
****************************************
Ta zalewa wystarcza na ok. 5 słoików litrowych.
Do słoików wkładamy umytą, osuszoną, oczyszczoną z pestek paprykę, pokrojoną na połówki... jeżeli są duże papryki można, a wręcz trzeba podzielić je na mniejsze kawałki.
Zalewa:
*********
10 szkl wody
1 szklanka cukru
1 szklanka oleju
poł szklanki miodu
4 plaskie łyżki soli
2,5 szkl.octu 5%
5 listków laurowych,
10 ziaren ziela angielskiego,
kila ziaren pieprzu czarnego,
gorczyca
Z podanych skladników gotujemy zalewę i studzimy.
Zalewamy paprykę.
Wekujemy 10 min.
-------------------------
2008-05-02, 21:12
Papryka sanatoryjna, przepis podała Janie
[link widoczny dla zalogowanych]
**********************************************
"4 kg papryki mięsistej (ładnie wyglądają kolorowe)
1 duuuuuuuza glowka czosnku
8 dkg soli
1 szklanka octu 10%
1 szklanka cukru
3/4 szklanki oleju slonecznikowego
Paprykę pokroic w paski , pokroic w plasterki czosnek wymieszac z solą i odstawic na 4 godz. Po czterech godzinach wlać ocet, olej, wsypac cukier, wymieszac i pozostawić też na 4 godz. Nastepnie włozyć do słoików wlewając na konńcu sos, który się wytworzy. Pycha palce lizac ."
|
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
|
|
 |