 |
 |
::Moje Ulubione Przepisy:: Nasze Kulinarne pogadanki
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
ewam
Hexulka

Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 616
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Göttingen Płeć: czarownica
|
Wysłany: Sob 17:59, 06 Lut 2010 Temat postu: MASY DO WAFLA |
 |
|
Moje Ulbione Przepisy.jun.pl
Ciasta i Desery - MASY DO WAFLA
nora - 2008-05-02, 10:17
Temat postu: MASY DO WAFLAGOTOWANA KAKAOWA
6 ŁYŻEK MLEKA
1 MARGARYNA
1 1/2 SZKL. CUKRU
2 ŁYŻKI KAKAO
TO WSZYSTKO ZAGOTOWAĆ
1 ŁYŻKĘ CZUBATĄ MĄKI DOBRZE WYMIESZAĆ Z 6 ŁYŻKAMI MLEKA I WLAC NA GOTUJĄCE MLEKO Z MARGARYNĄ
PRZESTUDZIĆ I SMAROWAĆ WAFEL nora - 2008-05-02, 10:20
SZYBKA
1 MARGARYNA
1 PUSZKA GOTOWEJ MASY "KRÓWKA"
MARGARYNĘ ROZETRZEĆ DODAWAĆ PO TROCHĘ GOTOWEJ MASY
MOŻNA DODAC POSIEKANE NA DROBNIUTKO ORZECHY LUB ZOSTAWIĆ CZYSTĄ
PRZEKŁADAĆ WAFEL nora - 2008-05-02, 15:39
CZEKOLADOWA
15 DKG CZEKOLADY DESEROWEJ
20 DKG MASŁA
SZKLANKA MLEKA
4 ŁYŻKI BUDYNIU WANILIOWEGO
5 ŁYŻEK CUKRU
5 ŁUŻEK PUDRU
BUDŃ WYMIESZAĆ Z MAŁĄ ILOŚCIĄ MLEKA , RESZTĘ ZAGOTOWAĆ DODAĆ CUKIER, DO WRZĄCEGO MLEKA DAĆ ROZROBIONY BUDYŃ UGOTOWAĆ OSTUDZIĆ
MASŁO UTRZEĆ Z PUDREM DODAĆ MASĘ BUDYNIOWĄ, WYMIESZAĆ Z ROZPUSZCZONĄ CZEKOLADĄ DOBRZE UTRZEĆ, SMAROWAĆ WAFLE
Masa do wafli z mlekiem w proszku [link widoczny dla zalogowanych]
1/2 szkl. wody
1 szkl. cukru
1/2 masła lub margaryny
2 łyżki kakao
Wszystko zagotować, przestudzić. Dodać 0k. 1/3 paczki mleka w proszku. Przekładać wafle.
drugi przepis:
1/2 szkl. wody
1 margaryna
1 szkl. cukru
1 łyżka kakao ( ale nie koniecznie)
2 szklanki mleka w proszku
pokruszone herbatniki
paczka wafli
rodzynki
aromat (też niekoniecznie)
Zagotować wodę z cukrem i margaryną, dodać kakao, przestudzić, wsypać mleko w proszku, dobrze wymieszać, dodać zapach, rodzynki pokruszone ciastka i wafle (2 całe zostawić !!)
Masę wyłożyć na wafel, przykryć drugim, obciążyć. Zostawić do zastygnięcia. Ewam - 2009-04-05, 12:24
Wafel z masą kakaową
Autor: Ewa (e3wka@tlen.pl)
Składniki:
- 1 margaryna,
- 1 szklanka cukru,
- 2 łyżki naturalnego kakao,
- pół szklanki wody,
- 2 szklanki mleka w proszku, - 2 opakowania wafli.
Jak przyrządzić?
Margarynę, cukier, kakao oraz wodę dobrze wymieszać i zagotować. Gotować przez ok. 3 minuty. Gdy masa lekko ostygnie wsypać dwie szklanki mleka w proszku i dokładnie wymieszać. Gotową masą przekładać wafle.
|
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
|
|
 |